Болсонаро поднио захтјев за добијање шестомјесечне америчке визе

Танјуг
Болсонаро поднио захтјев за добијање шестомјесечне америчке визе

БРАЗИЛИЈА - Бивши бразилски предсједник Жаир Болсонаро поднио је захтјев за добијање шестомјесечне америчке визе, што указује на то да можда нема намјеру да се скоро врати кући, гдје га чекају одређене правне процедуре, пренио је АП.

Вест о пријави први је објавио “Фајненшел тајмс”, цитирајући Болсонаровог адвоката за имиграциона питања, Фелипеа Алешандра.

Након што је АП контактирао његову адвокатску фирму, вијест је потврђена.

Болсонаро је напустио Бразил и отишао у америчку државу Флориду 30. децембра, два дана прије него што је инаугурисан његов ривал Луиз Инасио Лула да Силва.

Недјељу дана касније, неколико хиљада Болсонарових присталица упало је у најважније државне зграде, тражећи да се пониште избори и Лула прогласи губитником на предсједничким изборима одржаним прошлог октобра.

У Бразилу испитују да ли је Болсонаро имао било какву улогу у подстицању напада на предсједничку палату, Конгрес и Врховни суд у Бразилији.

АП наводи да се претпоставља, али да не постоји званична потрврда, да је Болсонаро ушао у САД на А-1 визу која се даје шефовима држава.

Уколико је тако ушао, има 30 дана да или напусти САД или да регулише свој статус са Министарством за унутрашњу безбједност.

Болсонаро је одсјео у кући у Орланду, на Флориди.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана