Болсонаро напустио Бразил, неће предати власт да Силви

Танјуг
Болсонаро напустио Бразил, неће предати власт да Силви

БРАЗИЛИЈА – Предсједник Бразила Жаир Болсонаро напустио је земљу и отпутовао на Флориду, 48 часова прије инаугурације новоизабраног предсједника Ињасија Луле да Силве, тврдећи да је "изгубио битку, али не и рат."

Предсједничку функцију сада обавља замјеник предсједника Хамилтон Мурао, преноси Ројтерс.

Болсонаро је више пута изјављивао да не жели да преда предсједничку функцију Лули да Силви и доводио у питање легитимитет октобарских избора на којима је тијесно поражен.

Прије напуштања земље, Болсонаро се путем социјалних медија емотивно обратио Бразилцима, подсјетио на кључне моменте свог предсједничког мандата и позвао присталице да наставе борбу против да Силве.

Болсонаро се у саопштењу оградио од  Џорџа Вашингтона де Оливере Соузе, човјека кога је прошле недјеље ухапсила бразилска полиција због планирања бомбашког напада.

Соуза је тада изјавио да је присталица Болсонара и да га је инспирисао његов позив на оружани отпор резултатима избора.

-Нисам никога подстицао на конфронтацију, а протести против Луле су спонтани, без вође, без координације . тврди Болсонаро.

Није саопштио куда ће отпутовати, али судећи по сајту ФлајтАвер, који прати авио саобраћај, крајња дестинација његовог лета је Орландо у америчкој држави Флорида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана