Богомаз: Одбијен покушај украјинских диверзаната да се пробију у Брјанску област

Танјуг
Богомаз: Одбијен покушај украјинских диверзаната да се пробију у Брјанску област

МОСКВА- Гувернер Брјанске области Александар Богомаз саопштио је да је дошло до покушаја украјинске диверзантско-извиђачке групе да се пробије у овај руски регион.

Он је прецизирао да се покушај упада догодио током јучерашњег дана у округу Климово, који се граничи са украјинском Черниговском области.

-Непријатељ је погођен ватром. Ситуација је стабилизована и под контролом је регионалног оперативног штаба - написао је он синоћ на Телеграму каналу, преноси Интерфакс.

Брјанска област се налази сјеверозападно од Курске области Русије гдје је од почетка августа у току украјински упад.

Руско министарство одбране саопштило је данас да је током ноћи оборило 28 дронова изнад руске територије, укључујући 13 у Волгоградској области, седам у Ростову, четири у Белгороду, две у Вороњежу и по једну у областима Брјанска и Курска.

Гувернер Волгоградске области Андреј Бочаров саопштио је раније данас да су руске снаге ПВО одбиле напад украјинских беспилотних летјелица на територији тог региона и да је већина дронова уништена, а да је због пада једног обореног дрона избио  пожар на војном објекту.

Он је у објави на Телеграму додао да је напад био у реону Мариновка и да је због пада беспилотне летјелице избио пожар на територији објекта руског Министарства одбране, али није прецизирао о ком је објекту ријеч, преноси агенција РИА Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана