Боцан-Херченко: Напади на Србе застрашујући

Срна
Боцан-Херченко: Напади на Србе застрашујући

БЕОГРАД- Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко сматра да је алармантна и застрашујућа серија етнички мотивисаних напада Албанаца на Србе на Косову и Метохији током божићних празника, међу којима и на дијете, а да неколико представника ЕУ, који су покушали да коментаришу злочине на Космету, заташкава околности онога што се догодило.

"Дакле, деле одговорност за наставак политике Приштине застрашивања српског становништва и, последично, њиховог протеривања са ове територије", наведено је у саопштењу руске Амбасаде у Београду.

Боцан-Харченко је као бесрамно оцијенио то што је одговор Кфора на захтјев Београда да пошаље српске полицајце и војнике на Косово и Метохију да осигурају безбједност Срба по Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН бесрамно пренијето у петак увече, 6. јануара, непосредно послије напада Албанца на српску дјецу.

Он је истакао и да Запад затвара очи "пред трагедијом у Донбасу и варварским гранатирањем цивила од украјинских радикала".

"Кијевски режим је убио много деце из оружја које су испоручиле САД и земље ЕУ. Нехуманост Запада је неограничена, као и широко распрострањено уживање у свирепости њихових штићеника", истакао је Боцан-Харченко.

На двојицу Срба је у послијеподневним часовима у петак, 6. јануара, пуцао Албанац, када су застали да се фотографишу са бадњаком.

Полиција је ухапсила А.К, којем је тужилац Основог суда у Урошевцу одредио једномјесечни притвор.

Због напада на српске младиће Милоша Стојановића и Стефана Стојановића из Готовуше, као и Стефана Томића из Клокота, у недјељу, 8. јануара, у Штрпцу је одржан велики протест Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана