Блокиран пут између Француске и Шпаније

Srna
Foto: Reuters

МАДРИД - Француски пољопривредници блокирали су главни пут који повезује Француску и Шпанију у демонстрацијама на граници у оквиру протеста широмземље због ниских цијена хране и прекомјерне бирократије.

Шпанска национанална федерација транспортних удружења саопштила је да су поједини шпански камиони били изложени нападима на граници, а шпански министар пољопривреде Луис Планас осудио је такве акте.

Француски пољопривредници протестују и позивају Владу да учини више да им помогне.
Протестима је блокиран ауто-пут АП-7 који пролази дуж обале Средоземног мора, од југа Шпаније до границе. Око 20.000 шпанских камиона дневно прелази у Француску овом саобраћајницом.

Каталонска саобраћајна служба "Транзит" саопштила је на мрежи "Икс" да су блокиране саобраћајне траке у правцу сјевера и објавила видео снимак на којем се виде дуги редови камиона.

Шпанска федерација транспортних удружења објавила је снимак, како је речено, шпанског возача камиона који је био приморан да испразни 20.000 литара вина из свог резервоара, и оптужила француске демонстранте за вандализам и уништавање робе.

"Поштени захтјеви који укључују неподношљиве радње губе сваки легитимитет", објавила је федерација на мрежи "Икс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана