Близу половине тинејџера зависно од друштвених мрежа

СРНА
Близу половине тинејџера зависно од друштвених мрежа

ЛОНДОН - Анализа Универзитета у Кембриџу показала је да близу половине тинејџера осјећа да је зависна од друштвених мрежа.

Рани налази студије описани су као "упечатљиви", а истраживачи су рекли да би однос неких људи са друштвеним мрежама могао бити "сличан бихејвиоралној зависности".

Тим са Кембриџа анализирао податке из студије коју је проводи Центар за лонгитудиналне студије на Универзитету у Лондону, пренијела је агенција ПА медија. У овој студији прате се животи више од 18.000 беба рођених у Великој Британији од 2000. и 2001. године да би се мапирала позадина дјеце рођене почетком 21. вијека. Истраживачи су открили да је 48 одсто од 7.022 испитане особе сагласно или у потпуности сагласно са изјавом:

"Мислим да сам зависник од друштвених мрежа". Укупан број оних који су одговорили да се осјећају као зависници укључивао је већи проценат дјевојчица /57 одсто/ у односу на дјечаке /37 одсто/. Подаци су прикупљени између јануара 2018. и марта 2019. године, када је праћена група имала 17 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана