Хамасово Министарство здравља у Гази: Најмање 92 особе убијене током ноћи

ГС/Агенције
Хамасово Министарство здравља у Гази: Најмање 92 особе убијене током ноћи

Рат Израела и Хамаса ушао је у 120. дан. Израел очекује одговор Хамаса о преговорима који се тичу ослобађања талаца из Газе. Са протеста одржаних у Тел Авиву и Јерусалиму породице талаца и окупљени грађани поновили су захтјев израелској влади да обезбеди њихово ослобађање послије 120 дана од како су у заробљеништву

Блинкен пети пут на Блиском истоку од почетка сукоба у Гази

Амерички државни секретар Ентони Блинкен започиње посету Саудијској Арабији, Египту, Катару, Израелу и Западној обали, која ће трајати до 8. фебруара, саопштио је Стејт департмент.

У саопштењу се напомиње да је то пета посета шефа дипломатије САД региону откако је 7. октобра прошле године Хамас напао Израел, што је довело до израелске војне операције у Појасу Газе.

Блинкен ће наставити дипломатске напоре за постизање споразума с циљем ослобађања свих талаца и повећања допремања хуманитарне помоћи цивилима у Гази, наводи Стејт департмент.

Додаје се да ће амерички државни секретар настојати да спречи ширење конфликта, истовремено потврђујући да ће САД предузети неопходне кораке да одбране своје особоље и право на слободну пловидбу Црвеним морем.

Како наводи Стејт департмент, Блинкен ће такође наставити разговоре са партнерима о томе како да се успостави интегрисанији и мирнији регион који укључује трајну безбједност подједнако за Израелце и Палестинце.

Хамасово Министарство здравља у Гази: Најмање 92 особе убијене током ноћи

У израелским нападима протекле ноћи убијене су најмање 92 особе, саопштило је јутрос министарство здравља у Гази које води Хамас. Из тог министарства тврде да је погођено и обданиште у Рафи на југу Појаса Газе, гдје се становништво раселило из сјеверног дела палестинске енклаве, преноси Тајмс оф Израел. Стотине хиљада становника Газе слило се у најјужнији град Рафу бежећи од борби на другим мјестима у палестинској енклави и после позива израелске војске да се евакуишу на безбједнији југ Појаса Газе.

Министарство здравља у Гази: Најмање 92 особе убијене током ноћи

Како је саопштило министарство здравља које води Хамас саопштило је да је у ударима израелских снага током ноћи убијено најмање 92 људи.

Из тог министарства тврде и да је погођено и обданиште у Рафи на југу Појаса газе гдJе су се склонила расељена лица.

Стотине хиљада становника Газе слило се у најјужнији град Рафу да побегне од борби на другим местима у палестинској енклаци после позива ИДФ позвао да се евакуишу на југ.

Хути: Ескалацију ћемо дочекати ескалацијом

Наср ел Дин Амер, портпарол јеменских побуњеника Хута, рекао је након удара америчких и британских снага да ће "наићи на ескалацију са ескалацијом".

"Или постоји мир за нас, Палестину и Газу, или нема мира и сигурности за вас у нашем региону“, написао је портпарол Хута на Телеграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана