Блинкен: Направљен корак ка ослобађању талаца, на Хамасу је одлука

Танјуг
Блинкен: Направљен корак ка ослобађању талаца, на Хамасу је одлука

ВАШИНГТОН - Амерички државни секретар Ентони Блинкен изразио је вечерас наду да ће доћи до паузе у борбама у Гази, а да ће зауврат бити ослобођени израелски таоци, након разговора у Паризу на којем су учествовали Мосад, ЦИА, представници Катара и Египта.

Он је рекао да је направљен добар напредак и да постоји нада да ће се кренути напред.

"Рад на ослобађању талаца је важан и обећавајући, а приједлог који се налази на столу је снажан, али и обавезујући. На Хамасу је да одлучи", рекао је Блинкен, пренио је Ројтерс.

Он је рекао да ће САД пажљиво погледати које ће кораке начинити Агенција УН за помоћ палестинским избјеглицама (УНРWА), након, како је Блинкен оцијенио, "дубоко проблематичних оптужби" да су појединци из Агенције умјешани у напад Хамаса на Израел 7. октобра.

Вашингтон је суспендовао, како је раније саопштено из Стејт департмента, додатно финансирање УНРВА, након што је Израел пружио информације о наводном учешћу неких чланова те агенције УН у нападу Хамаса 7. октобра.

"Императив је да УНРВА одмах истражи случај и да ће појединци одговарати ако буде неопходно, као и да ће преиспитати своје процедуре", истакао је Блинкен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана