Блинкен Г7 обавијестио да би напад Ирана на Израел могао би почети за 24 до 48 сати

Танјуг
Блинкен Г7 обавијестио да би напад Ирана на Израел могао би почети за 24 до 48 сати

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Џозеф Бајден сазваће данас састанак тима за националну безбједност како би се разговарало о дешавањима на Блиском истоку, саопштила је Бијела кућа.

У саопштењу се наводи да ће Бајден такође разговарати са јорданским краљем Абдулахом Другим, пренио је Ројтерс.

Истовремено, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је колегама из земаља чланица Г7 да Вашингтон вјерује да би напад Ирана на Израел могао да почне у наредних 24 до 48 сати, објавио је амерички портал Аксиос, позивајући се на добро обавијештене изворе.

Блинкен је разговарао са својим колегама из Г7 усред напора САД да се деескалирају тензије у региону Блиског истока и спријечи избијање ширег сукоба.

Пошто САД вјерују да је ирански напад на Израел неизбјежан након убиства највиших званичника либанске милитантне групе Хезболах и палестинске милитантне групе Хамас прошле седмице, Блинкен је рекао званичницима Г7 у телефонском разговору да је притисак на Техеран да ограничи свој напад најбољи начин да се избјегне регионални рат.

Блинкен је навео да САД не знају тачно вријеме планираног иранског напада, али вјерује да би он могао да почне већ данас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана