Бјелоруске снаге на обуци са “Вагнеровцима” код границе са Пољском

Танјуг
Бјелоруске снаге на обуци са “Вагнеровцима” код границе са Пољском

МИНСК, ВАРШАВА- Министарство одбране Белорусије саопштило је данас да ће припадници бјелоруских снага за специјалне операције обавити мисију борбене обуке заједно са борцима приватне војне компаније “Вагнер” у близини границе са Пољском, на шта је Министарство одбране Пољске саопштило да прати ситуацију и да је спремно за различите сценарије.

Како је наведено у саопштењу бјелоруског Министарства одбране мисија борбене обуке биће одржана у Брестскију, недалеко од границе са Пољском.

“Оружане снаге Белорусије настављају заједничку обуку са борцима приватне војне компаније “Вагнер”. Током седмице јединице за специјалне операције и припадници ПМЦ-а (Вагнер) ће обављати задатке борбене обуке на полигону Брестски”, наводи се у саопштењу.

Министарство одбране Бјелорусије саопштило је раније да Вагнерови борци учествују у обуци трупа бјелоруских територијалних снага код Осиповича у Могиљевској области.

Пољско министарство одбране навело је да прати ситуацију на граници са Бјелорусијом и да је спремно је за различите сценарије.

“Пољске границе су сигурне, ми пратимо ситуацију на нашој источној граници и спремни смо за различите сценарије у складу са тим како се ситуација буде развијала”, наводи се у саопштењу Министарства одбране Пољске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана