Бјелорусија ратификовала амандмане на безбједносни споразум са Русијом

Танјуг
Бјелорусија ратификовала амандмане на безбједносни споразум са Русијом

МИНСК - Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко потписао је закон о ратификацији измјена и допуна споразума са Руском Федерацијом о заједничком обезбјеђењу регионалне безбједности у војној сфери, објављено је на националном правном интернет порталу.

У мају је приједлог закона усвојио доњи дом бјелоруског парламента, а у јуну га је одобрио и горњи дом.

Потписивањем закона Бјелорусија је завршила процедуру за ратификацију протокола о измјенама и допунама споразума, преносе РИА Новости.

-Ратификовати Протокол...о измјенама и допунама споразума између Републике Бјелорусије и Руске Федерације о заједничком обезбјеђењу регионалне безбједности у војној сфери од 19. децембра 1997. године, потписаног у Минску 3. децембра 2022. Године -наводи се у документу.

Министарство одбране Бјелорусије је раније за РИА Новости објаснило да је протокол потписан у циљу побољшања регулаторног правног оквира за билатералну сарадњу Бјелорусије и Русије у војној сфери.

Протокол прецизира концептуални апарат, поступак планирања и финансирања заједничких мјера за обезбјеђивање функционисања регионалне групације трупа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана