Бјелорусија послала специјалне полицијске јединице на границу са Украјином

Танјуг
Foto: Министарство унутрашњих послова Бјелорусије

МИНСК - Министар унутрашњих послова Бјелорусије Иван Кубраков данас је саопштио да је та земља послала специјалне снаге интервентне полиције и додатне трупе на границу са Украјином, ради појачавања безбједности и спречавања потенцијалног продора украјинских трупа на бјелоруску територију.

''Одјељење је анализирало дејства Оружаних снага Украјине у Курској области Русије, због напете ситуације у близини јужних граница Бјелорусије, у пограничној зони су распоређене специјалне јединице полиције за нереде и унутрашње трупе'', рекао је он.

Кубраков је истакао да је циљ овакве акције да се спријечи улазак ''непријатеља'' на бјелоруску територију, као и да се осигура безбједност грађана, преноси Интерфакс.

Како је истакао министар, ''напори који се улажу омогућавају да се ситуација држи под контролом и спречи продор диверзантских и извиђачких група” на територију Бјелорусије.

Украјинско Министарство спољних послова је у августу саопштило да Бјелорусија концентрише значајан број особља, посебно снага за специјалне операције, наоружање и војну опрему у близини границе.

Министарство је тада изнијело увјерење да Кијев неће предузимати никакве непријатељске акције и позвало је Минск да повуче трупе са украјинске границе на удаљеност која прелази домет ватрених система који су доступни Бјелорусији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана