Бјелорусија обучава и наоружава запослене у министарству за ванредне ситуације

Танјуг
Бјелорусија обучава и наоружава запослене у министарству за ванредне ситуације

МИНСК - Бјелоруско министарство за ванредне ситуације саопштило је да завршава наоружавање и војну обуку својих запослених, који треба да буду спремни да помогну припадницима министарстава одбране и унутрашњих послова, у случају оружаног сукоба.

Министар за ванредне ситуације Вадим Сињавски саопштио је државној телевизији Бјелорусија 1 да ће запослени бити спремни да помогну министарствима "у случају оружаног сукоба или неке врсте нереда, који захтевају ангажовање значајног броја особља", преноси Ројтерс.

Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко рекао је раније ове године да жели да "сваки човјек, и не само човјек" буде у стању да користи оружје у одговору на било какав чин агресије.

Иако није слала своје трупе у Украјину, Бјелорусија је дозволила Русији да користи њену територију за напад на Украјину у фебруару 2022.

Бјелорусија и Русија су од тада одржале више заједничких војних вјежби, а у јуну Лукашенко је дозволио да се земља користи као база за руско нуклеарно оружје, што је потез који је Запад снажно осудио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана