Бившој директорки јеврејске школе 15 година затвора због силовања ученица

Танјуг
Бившој директорки јеврејске школе 15 година затвора због силовања ученица

МЕЛБУРН - Аустралијски суд осудио је данас бившу директорку ултраортодоксне јеврејске школе на 15 година затвора због сексуалног злостављања двоје ученика, преноси Ројтерс позивајући се на извештај локаних медија.

Малка Леифер је у априлу проглашена кривом по 18 тачака оптужнице, укључујући и силовање деце од 16 и 17 година. Порота је ослободила Леифер по још девет тачака оптужнице, која се изјаснила да није крива ни за једно дело које јој је стављено на терет.

Бивша директорка јеврејске женске школе Адасс Исраел Сцхоол , која има и израелско држављанство, изручена је Аустралији из Израела 2021. године након што је тамо побјегла 2008. када су подигнуте оптужнице против ње.

Окружни суд у држави Викторији одредио је период безусловног отпуста од 11 година и шест мјесеци, али је рекао да ćе узети у обзир 2.069 дана које је она већ одслужила, извјестили су аустралијски медији. Т

ри сестре оптужиле су Леифер да их је сексулано злостављала док су биле тинејџерке, између 2003. и 2007., године у просторијама јеврејске женске школе у Мелбурну.

Оптужбе против бивше директорке су се први пут појавиле 2008. године након што се Леифер вратила у Израел. Осим што је била директорка школе, Леифер је била и једна од истакнутијих личности јеврејске заједнице у Мелбурну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана