Бивши замјеник руског министра одбране Булгаков оптужен за проневјеру

Tанјуг
Бивши замјеник руског министра одбране Булгаков оптужен за проневјеру

МОСКВА - Бивши замјеник руског министра одбране, генерал у резерви Дмитри Булгаков, оптужен је за превару, објављено је данас у судским документима.

Документи, према којима је Булгаков оптужен у складу са Кривичним законом Руске Федерације, прочитани су на засједању Московског окружног суда на којем се разматра жалба одбране на хапшење генерала, преноси агенција Интерфакс.
    
Према ријечима адвоката Сергеја Севрука, оптужбе против Булгакова су неосноване.
    
Кривични поступак против Булгакова везан је за уговоре за потребе војне медицинске академије С.М.Киров у Санкт Петербургу.
    
Руска служба безбједности ФСБ и Истражни комитет извјестили су 26. иула о хапшењу Булгакова у вези случаја корупције.
    
Према наводима листа Комерсант, поступак против њега повезан је са проневјером почињеном током имплементације уговора за енергетске трошкове система унутрашњег и спољног осветљења војно медицинске академије.
    
Истрага је дошла до налаза да је генерал ангажовао компанију која је под његовом контролом да изведе радове по преувеличаним цијенама, а прелиминарне процјене говоре да је тако присвојио 50 милиона рубаља.
    
Булгаков је био замјеник министра одбране од 2008. до септембра 2022., а 2016. му је уручен орден Хероја Руске Федерације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана