Бивши тужилац САД: Ако се докаже да су тачне оптужбе против Трампа биће осуђен

Танјуг
Бивши тужилац САД: Ако се докаже да су тачне оптужбе против Трампа биће осуђен

ВАШИНГТОН - Бивши амерички тужилац Вилијам Бар рекао је данас поводом објављивања федералне оптужнице против бившег америчког предсједника Доналда Трампа да, уколико се докаже да су тачни наводи да је Трамп намјерно задржао стотине високо повјерљивих докумената након престанка обављања предсједничке функције, онда ће сигурно бити осуђен.

Бар, који је био тужилац док је Трамп обављао предсједничку дужност, рекао је за „Фокс њуз сандеј“ да је био шокиран због степена осјетљивости тих докумената и њиховог броја, као и да, уколико је само половина тврдњи у оптужници тачна, то ће бити довољно за осуду. 

Барови коментари су изречени док многи други истакнути републиканци оклијевају да критикују бившег предсједника и садашњег фаворита републиканаца у трци за Бијелу кућу 2024, пренио је Ројтерс. 

Трамп би требао да се појави у згради федералног суда у Мајамију у уторак у првом појављивању послије објављивања оптужнице у петак од 37 тачака које укључују намјерно задржавање високо осјетљивих докумената националне одбране по Закону о шпијунажи, ометање правде, давање лажних изјава, завјера и прикривање.    

Трамп је у суботу рекао за Политико да ће наставити предсједничку кампању и поред објављивања оптужнице против њега.

Оптужница која је отпечаћена у петак терети Трампа за 37 кривичних дјела у вези са гомилањем повјерљивих докумената на имању Мар-а-Лаго на Флориди.  

Оптужница укључује наводе да је Трамп, између осталог, чувао документе у плесној дворани и купатилу своје виле. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана