Бивши шпански краљ Хуан Карлос негира да има тајну кћерку

Танјуг
Бивши шпански краљ Хуан Карлос негира да има тајну кћерку

МАДРИД - Бивши краљ Шпаније Хуан Карлос негирао је данас тврдње изнијете у књизи, која ускоро треба да буде пуштена у продају, да има тајну кћерку.

„Апсолутно поричем да сам имао било какву љубавну везу са госпођом Росарио Паласиос и да са њом имам кћерку“, рекао је он из свог дома у Абу Дабију за шпанску новинску агенцију Ефе.   

Хуан Карлос (84) је додао да је одлучио да одговори на гласине „због поштовања истине“ и „части“ оних који трпе због те приче. 

Истакао је да „одбацује и осуђује као лаж све што је објављено у вези са овом измишљеном афером“ , преноси Ројтерс. 

Многи шпански медији објавили су дијелове књиге два истраживачка новинара, која ће бити објављена 8. маја, у којој се тврди да Хуан Карлос има кћерку Алехандру, коју је наводно добио крајем 1970-их или почетком 1980-их са шпанском аристократкињом Росарио Паласиос. 

Хуан Карлос је отишао у Абу Даби 2020. године у сјени финансијских скандала који су потресли Краљевски дом и након неколико истрага отворених у Шпанији и Швајцарској због наводне преваре.  

Иако је некада био поштован због улоге у транзицији Шпаније у демократију, популарност бившег краља драстично је пала након скандала међу којима је и афера са данском предузетницом Корином цу Сајн-Витгенштајн-Сајн.  

Абдицирао је  2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана