Бивши премијер Имран Кан из затвора прогласио изборну победу

GS
Foto: NDTV

ИСЛАМАБАД - Бивши премијер Пакистана Имран Кан данас је из затвора прогласио побjеду на општим изборима у земљи, кроз аудио-визуелну поруку направљену уз помоћ вjештачке интелигенције (АИ).

У поруци, објављеној на платформи X, Кан је одбацио тврдњу свог ривала, бившег премијера Наваза Шарифа о победи његове странке ПЛМ, преноси Ројтерс.

Кан је позвао своје присталице да славе побjеду која је постигнута, упркос ономе што он назива обрачуном са његовом странком.

Независни кандидати које подржава Кан освојили су највише гласова на изборима у четвртак, упркос томе што је он у затвору а његова странка забрањена на гласачким листићима.

Раније данас, Шариф је саопштио да је његова странка, Пакистанска муслиманска лига, победила на парламентарним изборима у земљи, али није открио колико је мандата освојила.

Резултати које је објавила изборна комисија показују да је ПМЛ освојила 42 посланичка мjеста, што је много мање од 133 колико је потребно да би се добило право за формирање владе, наводи Ројтерс, преноси Тањуг.

Кан (71) је раније ове седмице осуђен на 10 година затвора због одавања државне тајне и на 14 година заједно са супругом због корупције, односно илегалне продаје државних поклона.

Он се и даље суочава са око 170 оптужби у различитим случајевима, кажу његови адвокати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана