Бивши министар унутрашњих послова Украјине: Зеленски самостално влада земљом

Танјуг
Бивши министар унутрашњих послова Украјине: Зеленски самостално влада земљом

КИЈЕВ - Бивши министар унутрашњих послова Украјине Јуриј Луценко изјавио је данас да предсједник Володимир Зеленски самостално и ауторитарно влада Украјином, што штети земљи и њеној демократији, ограничавајући слободу штампе и изражавања мишљења.

Он је у интервјуу њемачком листу Велт рекао да је Зеленски до сада успео да мотивише становништво и обезбиједи солидарност других држава, али да то "крије његове унутрашње политичке преступе, о којима нико не говори".

-Зеленски влада као ауторитарни неприкосновени лидер и то има негативне посљедице - рекао је бивши украјински министар.

Према његовим ријечима, Влада је искористила ванредно стање да ограничи слободу изражавања и слободу штампе, а не ради се само о војним питањима.

Луценко је објаснио да у земљи постоји само један телевизијски емитер, што значајно ограничава могућност одржавања јавних политичких дискусија.

-По уставу, предсједник је главнокомандујући војске, а такође представља државу у спољној арени. Премијер управља владом, а парламент доноси законе. Међутим, и једни и други су лишени власти и Зеленски сам доноси одлуке - рекао је бивши министар и оцијенио да од тога трпи демократија у Украјини.

-Зеленски је глумац који је навикао да буде у центру пажње и да не види оне који сједе у публици - закључио је Луценко, напомињући да под публиком подразумијева украјинску опозицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана