Бивши директор модне компаније ухапшен због трговине људима и проституцијe

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

ЊУЈОРК - Бивши извршни директор модне компаније "Abercrombie & Fitch" Мајкл Џефрис, заједно са још двојицом мушкараца, ухапшен је због оптужби за трговину људима и међународну проституцију.

Оптужница од 16 тачака објављена је јутрос, десет година након што је Џефрис напустио фирму коју је водио 22 године, пренио је "BBC".

Према подацима из истраге, која је покренута након "BBC-јеве" анализе и колективне тужбе, Џефрис и његови сарадници мамили су младиће лажним обећањима о ангажовању за послове модела, како би их водили на путовања током којих су их сексуално злостављали.

Амерички тужилац Брион Пис истакао је да су оптужени током дужег временског периода сексуално злостављали младе људе у потрази за каријерама у области моде и забаве. 

"Овај случај би требало да служи као упозорење свима који мисле да могу да експлоатишу друге", рекао је Пис на конференцији за новинаре.

Поред Џефриса (80), оптужени су и његов партнер Метју Смит (61) и Џејмс Џејкобсон (71), а сва тројица се суочавају са оптужбама за сексуалну трговину и међународну проституцију, које укључују 15 неименованих жртава између 2008. и 2015. године. 

Уколико буду осуђени, они се могу суочити са казном доживотног затвора.

Према оптужници, Џефрис и Смит плаћали су десетинама мушкараца за секс у својим домовима на Менхетну и у Хемптонсу, као и у хотелима широм Европе. 

Такође, наведено је да је Џејкобсон имао "пробе" са младим мушкарцима прије него што би их увели код Џефриса и Смита.

Компанија је изразила шок и згражавање због оптужби против Џефриса, истичући да је тешко повјеровати да фирма има било какве везе са тим.

Џефрис је водио компанију од 1992. до 2014. године, када је поднио оставку због критика да не прати промјене у укусима тинејџера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана