Бивши директор ЦИА: Сада је преломна тачка рата на Блиском истоку

Танјуг
Бивши директор ЦИА: Сада је преломна тачка рата на Блиском истоку

ВАШИНГТОН - Бивши министар одбране и директор ЦИА Леон Панета изјавио је данас да је сада преломна тачка рата на Блиском истоку и да ће будуће акције показати да ли ће доћи до непосредног тоталног рата.

"Биће тешких разговора са свих страна, али важно је шта се дешава у војном смислу и да ли Израел може да ограничи свој одговор или не може", рекао је Панета и додао да ће уколико Израел буде одговорио, да ће одговорити и Иран, пренио је лист Хил.

Панета је рекао да у посљедњих 70 година Израел "никада није био у стању да војно постигне циљеве за којима је тежио".

Већ неколико мјесеци су у порасту страховања од иранске одмазде Израелу због убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Техерану. 

Савјетник Бијеле куће за националну безбједност Џејк Саливан назвао је недавни ракетни напад на Тел Авив "значајном ескалацијом", пошто је Израел обећао одмазду убрзо након што је напад завршен.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху такође је рекао да ће Иран "платити"  за ракете лансиране на његову земљу.

"Вечерас је Иран направио велику грешку - и платиће за то", рекао је Нетањаху током састанка кабинета за безбједност у уторак.

Ирански лидер ајатолах Али Хамнеи бранио је поступке своје земље, рекавши да ће Иран поново напасти уколико Израел одговори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана