Бившем рагбисти доживотни затвор због убиства дјевојчице

Танјуг
Foto: Дејли Мејл

ЛАС ВЕГАС - Суд у Лас Вегасу данас је осудио бившег професионалног играча америчког фудбала Сијера Вуда на доживотну затворску казну због убиства петогодишње ћерке његове дјевојке 2019. године.

Пресуда је услиједила након што је Вуд, бивши играч НФЛ-а и канадске фудбалске лиге, постигао договор са тужиоцима и у априлу признао кривицу за убиство другог степена и кривично дјело злостављање деце, показују судски записи.

Вуд (33) осуђен је на доживотни затвор са могућношћу условног отпуста након 10 година због оптужбе за убиство, преноси АБЦ њуз.

Судија Окружног суда Кларк Жаклин Блут такође га је осудила на казну између 28 мјесеци и шест година због оптужбе за злостављање дјеце, а ове две казне Вуд ће служити једну за другом.

Према копији споразума о признању кривице, тужиоци су одбацили преостале оптужбе за злостављање дјеце које су првобитно поднијели против Вуда, а он је прихватио форму договора која подразумјева формално признање кривице на кривичном суду, док му остаје дозвољено да и даље тврди да је невин.

Судски записи показују да је мајка убијеног дјетета, Ејми Тејлор (31), такође признала кривицу раније ове године за убиство другог степена и кривично дјело злостављање дјеце у склопу договора са тужиоцима.

Мртвозорник у Лас Вегасу саопштио је да је дјевојчица, Ла'Раја Дејвис, умрла 9. априла 2019. од повреда насталим ударцима тупим предметом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана