Бивша замјеница државног тужиоца и њена ћерка пронађене мртве

Танјуг
Foto: Г.С.

КИЈЕВ - Бивша замјеница главног тужиоца Украјине Олга Михајловна Колинко пронађена је мртва у својој кући у Кијеву, а њена ћерка Јарослава је пронађена мртва у сусједном стану, преноси украјински портал Огледало недјеље, позивајући се на изворе у полицији.

Олга Колинко откривена је 10. јануара када су запослени у стамбеној управи (ЗХЕК-у) у присуству полиције развалили врата стана. Позвали су их комшије због чињенице да је дан прије тога вода почела да се слива низ стуб, а власници нису отворили врата. 

Познато је да је 71-годишња Олга Колинко дуго година тешко болесна и да није излазила напоље. О њој је бринула ћерка, која је пронађена мртва у оближњем стану који је такође припадао породици. 

На мјесту инцидента тренутно раде истражни тим и стручњаци како би се утврдиле околности смрти двије жене. 

Олга Колинко је два пута обављала функцију замјеника генералног тужиоца Украјине - од 1993. до 2000. и од 2003. до 2005. године.  

У периоду 2001-2003, била је на челу Комитета за борбу против организованог криминала и корупције за вријеме мандата предсједника Леонида Кучме. 

Својевремено је била један од главних истражитеља у случају бившег премијера Украјине Павла Лазаренка, који је на крају осуђен у САД и више се није вратио у Украјину. 

Колинко је такође водила случајеве против бившег потпредсједника Александра Ткаченка, као и бившег тужиоца Свјатослава Пискуна, који је неко вријеме био њен непосредни руководилац.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана