Битка парадајзом на фестивалу Томатина

Срна
Foto: Танјуг/АП

МАДРИД- Људи из читавог свијета гађали су се данас парадајзом на шпанском уличном фестивалу Томатина, који је обновљен послије двогодишње суспензије усљед пандемије вируса корона.

Радници су истоварили из камиона 130 тона парадајза дуж главне улице у источном граду Буњол, а након битке парадајзом читаво подручје је остало покривено црвеним соком, пренијела је агенција ПА.

На фестивалу учествује око 20.000 људи, а улазница кошта 12 евра. Градске улице се перу шмрковима неколико минута након завршетка једночасовног окршаја.

Ова манифестиација одвија се у посљедњој сриједи у августу, а инспирисана је окршајем у којем су се локална дјеца гађала храном 1945. године. Овај крај познат је по производњи парадајза.

Медијска пажња допринијела је да овај догађај током осамдесетих постане национални и међународни скуп, а на њега долазе посјетиоци из читавог свијета.

Локални званичници су саопштили да очекују мање страних посјетилаца ове године највише због тога што и даље постоји бојазан од ковида 19 у азијским земљама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана