„Били смо пијани“: Жена ударала и гребала полицију, муж демолирао ћелију

Г.С.
„Били смо пијани“: Жена ударала и гребала полицију, муж демолирао ћелију

Држављанин БиХ и његова супруга се суочавају са судским процесом у Белгији због напада на полицајце током њихове интервенције у октобру 2022. године.

Брачни пар се појавио пред судом у граду Кортријк након што су оптужени за напад на полицајце који су дошли због позива за породично насиље у мјесту Изегем. Данас на суду су се обоје бранили да су били под утицајем алкохола.

Према наводима, мушкарац је био насилан према полицији када су се појавили на лицу мјеста, док је његова супруга покушавала да му помогне и гребала полицајце по лицу.

Када су покушали да га обуздају и ставе у кола, она је поново кренула на полицајце, али овај пут је полицајку ударила у стомак, због чега је она завршила на боловању. Наводно, полицајка је задобила и неколико шавова на лицу.

Када су их коначно успјели пребацити до полицијске станице, испоставило се да се нису смирили, па су их наставили обуздавати у станици.

О томе у каквом стању су били обоје свједочи и то да је он, након што је притворен, почео да откида комаде зида у притворској ћелији. Иначе, идентитет мушкарца се не наводи, осим податка да има пријављено боравиште у БиХ.

Уколико буду осуђени, он би могао добити шест, а она осам мјесеци затвора. Пресуда је заказа за 26. април.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана