Билд: Њемачка се спрема за сукоб НАТО-а и Русије

Танјуг
Билд: Њемачка се спрема за сукоб НАТО-а и Русије

БЕРЛИН- Њемачка води припреме за рат између НАТО-а и Русије, који би наводно могао да почне у љето 2025. године, пренио је њемачки магазин Билд, позивајући се на наводни тајни документ њемачког Бундесвара.

- На дан Икс, главнокомандујући НАТО-а даће наређење да се 300 хиљада војника пребаци на источни блок, укључујући 30 хиљада војника Бундесвера - тврди Билд.

У тексту се наводи да би до ескалације рата у Украјини која би могла да доведе до отвореног сукоба НАТО-а и Русије могло да дође наводно већ у фебруару ове године, у оквиру активне офанзиве Москве на украјинске снаге, које би се, према писању Билда, повукле до јуна.

-Акције Русије и Запада, које би кулминирале слањем стотина хиљада војника НАТО-а и неизбјежним избијањем рата у љето 2025. године, описане су до тачног мјеста и мјесеца (у сценарију Министарства одбране Њемачке) - наводи Билд.

Како се наводи, највероватнија локација за сукоб биће коридор Сувалки између Бјелорусије и руске Калињинградске области, али аутори чланка остављају отвореним питање како ће се та хипотетичка ескалација завршити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана