„Бијели момци"  прикупили четири милиона долара за кампању Камале Харис

Танјуг
„Бијели момци"  прикупили четири милиона долара за кампању Камале Харис

ЊУЈОРК - Програм који је трајао три сата и у оквиру којег су путем видео позива многе познате личности позвале бијеле мушкарце да гласају за демократског предсједничког кандидата Камалу Харис успио је да прикупи четири милиона долара за њену кампању. Програм назван "Бијели момци" привукао је 190.000 људи, укључујући глумца Марка Хамила из Ратова звијезда, певача Џоша Гробана и многе друге, преноси Ројтерс.

Организатор догађаја Рос Моралес Рокето навео је да је на изборима 2016. и 2020. више од 60 одсто бијелих мушкараца у САД гласало за републиканца Доналда Трампа и да се сада треба фокусирати на то како да се помогне Харисовој.

-Ако би се бијели момци само појавили, ако бисмо устали да будемо примијећени, ако бисмо причали шта стварно значи бити сјајан партнер и мушкарац, штитити и помоћи а не унизити, свима би нам било боље - рекао је копредсједавајући изборног штаба Харисове, Мич Ландрије.

Ово је био најновији у низу видео позива за Харисову који су привукли велику публику и прикупили милионе долара.

Међу осталим званицама на догађају били су министар саобраћаја Пит Бутигиг, глумац Џеф Бриџис, гувернер Сјеверне Каролине Рој Купер, као и гувернер Илиноиса Џеј Би Прицкер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана