Бијела кућа се огласила о крају Бајденовог предсједничког мандата

Танјуг
Бијела кућа се огласила о крају Бајденовог предсједничког мандата

ВАШИНГТОН - Бијела кућа саопштила је да ће предсједник САД Џозеф Бајден, који је саопштио да се повлачи из кампање за реизбор на предсједничким изборима 5. новембра, обављати свој мандат до краја, упркос позивима појединих републиканаца из Конгреса да се повуче.

У саопштењу се наводи да је Бајден рекао да се “радује завршетку свог мандата” када су га питали о републиканцима у Конгресу који су га позвали да се повуче са мјеста предсједника.

Портпарол Беле куће Ендрју Бејтс рекао је за CNN да је Бајден током свог мандата постигао успјех да економија САД која је биљежила пад, постане економија са најснажнијим растом у свијету, као и да је за вријеме његовог мандата забиљежена најнижа стопа насилног криминала за готово 50 година.

Бејтс је навео да је Бајден учинио НАТО већим него икад.

-И наставиће да се бори да заштити слободе Американаца од радикалних забрана абортуса и напада на владавину закона -  истакао је Бејтс.

Више републиканаца из Конгреса позвало је јуче Бајдена да поднесе оставку, укључујући предсједника Представничког дома америчког Конгреса, Мајка Џонсона и предсједавајућег огранка републиканске кампање у Представничком дому Ричарда Хадсона.

Објављујући да се повлачи из кампање за реизбор на предсједничким изборима, Бајден је у писму на платформи Икс поручио да верује да је у најбољем интересу његове странке и државе да се повуче и да се фокусира само на испуњавање своје дужности као предсједника до краја мандата.

Бајден је такође рекао да подржава потпредсједницу САД Камалу Харис као кандидаткињу демократа на предсједничким изборима на којима би се супротставила републиканском кандидату Доналду Трампу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана