Бијела кућа: Бајден није имао сјајну ноћ током дебате, али...

Танјуг
Бијела кућа: Бајден није имао сјајну ноћ током дебате, али...

ВАШИНГТОН - Бијела кућа је саопштила да за предсједника САД Џозефа Бајдена није неопходан когнитивни тест, наводећи да је он и даље у стању да буде кандидат за реизбор на ту функцију. Представница Бијеле куће за медије Карин Жан-Пјер рекла је на конференцији за новинаре у уторак да се апсолутно ништа не крије о Бајденовом здрављу, пренио је Си-Ен-Ен.

Жан-Пјер је, међутим, признала да Бајден "није имао сјајну ноћ" током телевизијске дебате са републиканским предсједничким кандидатом Доналдом Трампом.

-Одлучио сам да пропутујем свијет неколико пута… непосредно прије дебате… нисам слушао своје особље… и онда сам замало заспао на сцени - рекао је Бајден о протеклој дебати, током прикупљања средстава за своју изборну кампању у америчкој савезној држави Вирџинији у уторак увече.

Бајден је имао готово двије недјеље између повратка из Италије са самита Г7 15. јуна и дебате 27. јуна, наводи Си-Ен-Ен.

Жан-Пјер је поновила да је Бајден био болестан током дебате, наводећи да је још прехлађен.

Посланик Демократске странке из Тексаса Лојд Догет позвао је у уторак Бајдена да се повуче из трке за предсједничке изборе, после ТВ дебате са Трампом.

Бијела кућа саопштила је у уторак да се очекује да ће се Бајден данас састати са демократским гувернерима и лидерима Конгреса након што су поједини од њих захтијевали састанак са предсједником.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана