Бијела кућа: Бајден наредио америчкој војсци да помогне у одбрани Израела

Танјуг
Foto: Агенције

ВАШИНГТОН- Амерички предсједник Џозеф Бајден наредио је америчкој војсци да помогне у одбрани Израела од иранских напада и обори ракете које циљају на Израел, саопштила је Бијела кућа.

Бајден и потпредседница Камала Харис прате ирански напад на Израел из ситуационе собе Бијеле куће и редовно добијају новости од свог тима за националну безбједност, додаје Бијела кућа, преноси Ројтерс.

Њујорк Пост преноси да је амерички министар одбране Лојд Остин изјавио да САД подржавају "право Израела да се брани" својом копненом инвазијом на Либан, истовремено обећавајуц́и "озбиљне посљедице" по Иран због напада на јеврејску државу.

"Јасно сам ставио до знања да Сједињене Америчке Државе подржавају право Израела да се брани", објавио је на свом X налогу Остин.

У међувремену, портпарол израелске војске (ИДФ) контраадмирал Даниел Хагари, рекао је да ће Израел одговорити на ирански ракетни напад.

"Ми смо у појачаној приправности у одбрани и офанзиви, заштитићемо грађане Израела. Ова (ракетна) ватра ће имати посљедице. Имамо планове и дјеловаћемо у вријеме и на мјесту које изаберемо", рекао је Хагари, преноси Тајмс оф Израел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана