Бијела кућа: Ако не подржимо Украјину, цијена ће бити још већа

Танјуг
Бијела кућа: Ако не подржимо Украјину, цијена ће бити још већа

ВАШИНГТОН - Портпарол Бијеле куће за националну безбедност Џон Кирби изјавио је да, уколико САД не подрже Украјину у борби против Русије, то би нанело велику штету америчким економским и безбједносним интересима. "Ако (руски предсједник Владимир) Путин добије Украјину, стаје на праг НАТО-а.

И као што сам рекао прије неки дан, ако мислите да је цијена подршке Украјини сада висока, размислите о томе колико ће то бити не само у новцу, већ и у америчкој крви ако морамо почети да дјелујемо у складу са нашим обавезама из члана пет", рекао је Кирби на брифингу за новинаре.

Кирби је рекао да је политичка контроверза око помоћи Украјини „велики поклон Владимиру Путину“, саопштио је Стејт департмент.

"Он је рачунао на такав развој догађаја још од почетка овог рата. Ако вам је стало до наше националне безбједности, требало би да видите Путина какав јесте, требало би да видите Русију онакву каква јесте и схватите да помажете Украјини... помажете да они побједе у овом рату је у великој мјери у интересу наше националне безбедности и интереса националне безбједности свих наших савезника у Европи", рекао је Кирби.

Члан пет Северноатлантског уговора захтева од држава чланица да оружане нападе на било коју државу чланицу сматрају нападима на целу Алијансу и да пруже хитну војну помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана