Насљедница „L'Orealа“ постала прва жена са богатством од 100 милијарди долара

ГС
Насљедница „L'Orealа“ постала прва жена са богатством од 100 милијарди долара

ПАРИЗ - Насљедница фирме „L'Oreal“ и најбогатија жена на свијету Франсоа Бетенкорт Мајерс, постала је прва жена која посједује богатство од 100 милијарди долара, објавио је Блумберг.

Блумберг наводи Бетенкорт Мајерс  као 12. најбогатију особу на свијету, одмах испред Мукеша Амбанија и иза Карлоса Слима, који је недавно постао прва особа из Латинске Америке која је прешла праг од 100 милијарди долара.

Акције „L'Orealа“  су у посљедње вријеме достигле рекордан ниво. Ове године су порасле за 35 одсто јер су потрошачи наставили трошити на луксузне производе послије пандемије.

У 2022. години Бетенкорт Мајерс и њена породица посједовали су више од 34 одсто акција компаније.

Бетенкорт Мајерс је била једино дијете Лилиан Бетенкорт чији је отац Јужин Шулер  основао „L'Oreal Group“. Наслиједила је власништво своје мајке која је умрла 2017.

Бетенкорт Мајерс је предсједница породичне холдинг компаније „Tethus“  и потпредсједница је управног одбора „L'Oreal Group“.

Највећа свјетска козметичка компанија, која посједује широк портфељ брендова од „Ланкома“ до „Мејбелина“, зарадила је преко 38 милијарди евра од продаје у 2022. години, наводи се у извјештајима фирме.

Раније ове године, „L'Oreal“  је купио аустралијски бренд „Aesop“ у уговору од 2,5 милијарди долара, што је највећа аквизиција бренда коју је икада направио.

Његов претходни рекорд била је куповина „Ysl Beauty“ за 1,7 милијарди долара 2008. године, према подацима Деалоџика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана