Берлускони окривио Зеленског за рат са Русијом

Танјуг
Берлускони окривио Зеленског за рат са Русијом

РИМ - Бивши италијански премијер Силвио Берлускони изјавио је да не би тражио да се састане са предсједником Украјине Володимиром Зеленским да је и данас премијер Италије, јер украјинског предсједника сматра кривцем за рат са Русијом

-Никада не бих ишао да разговарам са Зеленским док се разара његова земља и гину војници и цивили - рекао је Берлускони новинарима у недјељу, после гласања на регионалним изборима у Ломбардији, преноси Ројтерс.

Берлускони (86) се до избијања руско-украјинског сукоба често хвалио пријатељством са предсједником Русије Владимиром Путином, а прошлог септембра је изазвао бројне критике када је рекао да је Путин "гурнут у рат" јер је хтио да постави "пристојне људе" на чело Украјине, наводи Ројтерс.

Берлускони, лидер конзервативне партије Форца Италиа која је дио владајуће коалиције, огласио се након што је премијерка Италије Ђорђа Мелони у петак оптужила Француску да угрожава јединство ЕУ.

Она је изјавила да је вечера коју је у Паризу организовао предсједник Француске Емануел Макрон за Володимира Зеленског угрозила јединство ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана