Берач гљива мета медвједа

Танјуг
Берач гљива мета медвједа

РИМ - Медвјед је напао мушкарца који је ишао сам у бербу гљива у сјеверном италијанском региону Трентино, али је на срећу задобио само мање повреде на леђима и рукама.

Тридесеттрогодишњи општински радник поријеклом из Пијемонта, ишао је сам у бербу гљива када је изненада осјетио да га нападају с леђа, пренијела је Анса.

Након што је пао на земљу, медвјед се окренуо према њему, више пута га ударио шапама и повриједио му леђа и руке прије него што је отишао.

Повријеђени мушкарац, вратио се пјешке до најближег града гдје је подигнута узбуна. Напад се догодио у периоду године када медвједи полако хибернирају, иако се са климатским промјенама и све блажим температурама сада појављују чак и током зиме.

Бледо Супериоре је град између Риве дел Гарде и Тионеа, области у којој је већ дуго забиљежено велико присуство медвједа.

Од повратка медвједа у Трентино са пројектом Life Ursus било је више напада медвједа на људе. Недалеко, у Дру, прошлог јула француског туристу је напао медвјед док је трчао у шуми.

У априлу 2023. тркача Андреа Папија је напао и убо медвјед у шуми Калдес у Вал ди Солеу. У августу 2014. медвјед Даница напао је продавца печурака у шуми Пинколо.

У јуну 2015. медвјед је јурио мушкарца који је трчао у шуми Кадине у друштву свог пса. Исти медвјед је у јулу 2017. напао човека у Кадину који је шетао свог пса.

У региону Трентино има око стотину медвједа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана