Белгија: Приведена још тројица осумњичених за убиство шведских навијача

Танјуг
Белгија: Приведена још тројица осумњичених за убиство шведских навијача

БРИСЕЛ - Белгијска полиција привела је данас још тројицу осумњичених за пуцњаву у којој су у октобру убијена двојица шведских навијача, који су у Брисел дошли како би гледали фудбалску утакмицу између Белгије и Шведске у оквиру Европског првенства, саопштио је данас портпарол тужиоца.

Полиција је ухапсила тројицу мушкараца док је вршила претрес у пет кућа у Бриселу, рекао је он, не наводећи друге детаље, преноси Ројтерс.

Белгијска телевизија ВРТ објавила је да су двојица осумњичених оптужени за "убиство у терористичком контексту и учешће у активностима терористичке групе", док је треćи мушкарац оптужен за прекршаје који су повезани са оружјем.

Тројица мушкараца приведена су месец дана након што је ухапшен 45-годишњи држављанин Туниса због сумње да је пуцао у двојицу Швеђана 16. октобра уочи фудбалске утакмице између Белгије и Шведске.

Према наводима полиције, држављанин Туниса заклео се на верност такозваној Исламској држави. Белгијски министар правде Винсент ван Квикенборн крајем октобра је поднио оставку након што је истрагом откривено да белгијски правосудни органи нису поступили по захтеву Туниса да се он изручи из Белгије у августу 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана