Беба рођена у рушевинама у Сирији добила име и нови дом

Танјуг
Беба рођена у рушевинама у Сирији добила име и нови дом

ДАМАСК - Тек рођена дјевојчица спасена из рушевина послије разорног земљотреса у Сирији, у којем је погинула њена мајка и остали чланови породице, добила је име Аја, што на арапском језику значи “знак од Бога” или “чудо”, а бригу о њој преузеће рођак.

Аја, која је у тренутку кад је извучена из рушевина у Џендерису и даље била везана пупчаном врпцом за своју настрадалу мајку и даље је у болници, њено стање је из дана у дан све боље и нема оштећења кичме, као што се у првом тренутку страховало, рекао је љекар болнице у Африну.

-Назвали смо је Аја да бисмо престали да је зовемо новорођена беба - рекао је доктор Хани Маруф из болнице Чихан, пренео је Гардијан.

О малој Аји бригу ће преузети њен рођак Салах ал-Бадран, чија је кућа у Џендерису, на сјеверозападу Сирије, такође уништена у катастрофалном земљотресу.

Он је, заједно са својом 11-чланом породицом, успео да побјегне из једноспратне куће, али сада живе у шатору, пренео је АП његове ријечи.

Спасиоци у Џендерису открили су Ају у понедјељак поподне, више од 10 сати послије земљотреса, док су трагали за преживјелима у срушеној петоспратници.

Беба је пронађена под бетонском рушевином и даље везана пупчаном врпцом за своју мајку, која је преминула заједно са супругом и још четворо дјеце.   

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана