ББЦ: Принц Вилијем ће због очеве болести преузети више обавеза на себе

Танјуг
ББЦ: Принц Вилијем ће због очеве болести преузети више обавеза на себе

ЛОНДОН - Принц од Велса и наследник британског краља Чарлса III на трону Вилијем, преузеће на себе више церемонијалних и краљевских обавеза након што је објављено да краљ Чарлс болује од карцинома и да га очекује хируршка интервенција, преноси данас Би-Би-Си (ББЦ).

Анализирајући шта очекује британску краљевску породицу у наредном периоду, ББЦ наводи се да је принц Вилијем сада у ситуацији у каквој је био и краљ Чарлс у вријеме када је био принц од Велса и када је његова мајка, краљица Елизабета ИИ била болесна.

Вилијем ће морати да се брине и о оцу и о супрузи принцези Кетрин, за коју је раније објављено да је подвргнута операцији након које се опоравља, а имаће и већу улогу када је ријеч о јавним наступима и обављању службених дужности.

Краљ Чарлс ће наставити да обавља поједине дужности, односно биће чувар папирологије и црвене кутије са министарстким документима, а према могућностима ће се састајати са државним званичницима.

Британски јавни сервис наводи да ће он пропуштати церемонијалне послове и обавезе у којима има непосредан контакт са јавношћу.

Бакингемска палата саопштила је јуче да је краљу Чарлсу III дијагностикован рак током посете болници због увећане простате. У саопштењу се само наводи да је откривен "облик рака", али не пише о којој врсти рака је ријеч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана