Банкротирала позната козметичка компанија

Б92
Банкротирала позната козметичка компанија

Позната козметичка компанија "Авон" је поднијела захтјев за банкрот након што је погођен низом тврдњи у којима се наводи да талк у њиховим производима изазива рак.

Матична група козметичке компаније Авон Продукт саопштила је да је недавно поднијела захтјев за заштиту од банкрота у складу са Поглављем 11 у САД како би спријечила дужничке притиске и утицај тужби које се надолазе.

Што се тиче Авонових међународних операција, шефови су рекли да ће остати отворени упркос стечајном поступку у Сједињеним Државама, пише британски Телеграф. Бренд Авон у САД тренутно је у власништву "LG Household & Health Care Ltd", и такође није дио банкрота.

Речено је да је Авон Продукт само холдинг компанија бренда, што значи да њени оперативни послови нису дио поступка из Поглавља 11.

Прошле године, Авон је најавио да ће отворити продавнице на главним улицама у Великој Британији по први пут у својој 137-годишњој историји.

Авон је још једна компанија која је тражила банкрот како би се позабавила тужбама које произилазе из производа од талка. Такође је и "Johnson & Johnson" више пута покушао да ријеши судске спорове користећи банкрот, али још увек није успио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана