Банкар ухватио трогодишњу дјевојчицу која је пала са петог спрата

Танјуг
Банкар ухватио трогодишњу дјевојчицу која је пала са петог спрата

РИМ - Банкар из Торина Матија Агуци проглашен је херојем након што је ухватио трогодишњу дјевојчицу која је пала са балкона, са петог спрата зграде.

Матија Агуци је испричао да су он и његова дјевојка ишли до продавнице хљеба у центру Торина када је чуо човјека како виче у помоћ из стана на горњем спрату.

-Изашао сам са дјевојком да купим хљеб и чули смо вриске из зграде који су нам привукли пажњу. Чуо сам човјека како вришти када је видео дјевојчицу како се наслања на ограду. Дјевојчица се све више нагињала и пењала преко ивице, држала се рукама, а ноге су јој биле у ваздуху - рекао је Агуци испред болнице у којој је прегледан због лакших повреда, преноси CNN.

Навео је да је викао како би покушао да привуче пажњу трогодишњакиње и спријечи је да пузи даље, али да је, када је схватио да га није чула, израчунао је њену путању и стао испод терасе.

-Почео сам да јој вичем да остане мирна и да се врати унутра, али није чула. Када сам је видио како пада, стао сам јој на пут, затворио очи и надао се да ће све проћи најбоље, ублажио сам њен пад и обоје смо пали на земљу - рекао је он.

Додао је да почетку није осјећао никакве знаке живота код дјевојчице, а да је онда почела да плаче и да је тада одахнуо.

Агуци је навео да је дјевојчица “добро”.

Градоначелник Торина Стефано Ло Русо позвао је да се ода почаст Агузију, оцијенивши његов гест као “херојски и изванредан”. Италијанска премијерка Ђорђа Мелони захвалила се Агуцију, додајући да је прича о дјевојчици која је пала са балкона са петог спрата могла да се претвори у трагедију, али да је, захваљујући Агуцију, њен живот спасен.

-Велика част и захвалност овом младом хероју - написала је Мелони на платформи Икс (Твитер).

У току је истрага о околностима инцидента. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана