Банда бивших војника из источне Европе харала Малагом, вођа Албанац

Срна
Foto: Policia Nacional

МАДРИД - Шпанска полиција саопштила је да је разбила банду бивших војника из источне Европе који су наводно пљачкали луксузне куће у јужној провинцији Малага.

Шест особа је ухапшено јуче, укључујући и наводног вођу из Албаније. Пронађена је залиха накита, сатова, новца и оружја.

Ова група је извршила 71 крађу из луксузних кућа и предузећа углавном у Марбељи.

Полиција је навела да су осумњичени били изузетно вјешти у пљачкама и провалама - са својим познавањем војних техника, користили су строге мјере личног обезбјеђења и контра-надзора док су се кретали пјешице или у возилима, мијењали правац или се неочекивано заустављали.

"Они су такође обучени да приступе било којој врсти имовине, или препреке, без обзира на висину њених зидова и периметра, и да дјелују брзо и ефикасно", навели су из плиције.

Вјерује се да је наводни вођа учествовао у свим пљачкама, увијек носећи ватрено оружје. Полиција га је описала као стручњака за "укрцавање на пловила и контра-надзор".

 

На мети банде нашле су се и куће у граду Малаги, као и градовима Естепона и Торемолинос.

Полиција је навела да је у најмање четири пљачке употребљена физичка сила, као и да је до хапшења дошло на крају захваљујући помоћи локалног бизнисмена.

Националност осталих пет чланова банде није објављена, навео је Би-Би-Си.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана