Балони скретање пажње са истраге о саботажи “Сјеверног тока”

ГС
Балони скретање пажње са истраге о саботажи “Сјеверног тока”

МОСКВА - Ситуација у вези са три неидентификована летећа објекта који су оборени изнад Сјеверне Америке осмишљена је како би се скренула пажња медија са истраге о саботажи на гасоводима “Сјеверни ток”, сматра бивши службеник америчке Агенције за националну безбједност (НСА) Едвард Сноуден.

- Волио бих да су у питању ванземаљци, али нису. То је само добра, стара осмишљена паника како би се осигурало да медији добију задатак да истражују о глупостима око балона, а не о буџету или бомбашким ударима - објавио је Сноуден на “Твитеру”.

Награђивани амерички новинар Сејмур Херш писао је 8. фебруара о експлозијама на гасоводу. На основу информација које је добио од својих извора, новинар је навео да су амерички морнарички рониоци поставили експлозив испод гасовода током вјежбе “НАТО Балтопс” прошлог љета, подсјећа руска новинска агенција ТАСС.

Херш је писао да је амерички предсједник Џозеф Бајден одлучио да саботира “Сјеверни ток” након више од девет мјесеци тајних разговора са својим тимом за националну безбједност.

Он је истакао да је Норвешка имала кључну улогу у пружању помоћи Америци да организује напад, док морнарице Шведске и Данске нису ништа знале.

Америчка војска је почетком фебруара оборила наводни кинески балон за осматрање изнад Атлантског океана упркос томе што је Пекинг тврдио да летјелица спроводи научна истраживања. Крајем прошле седмице америчка војска је оборила неидентификовани летећи објекат у близини Аљаске. Канада је потом саопштила да је откривен и оборен неидентификовани летећи објекат изнад територије Јукона.

Америчка војска је током викенда оборила још један летећи објекат изнад Уронског језера у Мичигену. Тренутно су у току операције прикупљања и анализе крхотина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана