Бајденови сарадници боре се против приједлога да се повуче из трке за Бијелу кућу

Танјуг
Бајденови сарадници боре се против приједлога да се повуче из трке за Бијелу кућу

ВАШИНГТОН - Савјетници америчког предсједника Џозефа Бајдена настојали су током викенда да се супротставе сугестијама да се актуелни предсједнички кандидат демократа повуче из изборне трке, при чему је менаџер Бајденове кампање упозорио да је замјена кандидата у овој фази предеизборне трке “конфузна и непрактична”.

Током напетог разговора са групом од око 40 највећих Бајденових финансијера, менаџерка Бајденове кампање Џулијан Чавес Родригез је објаснила шта би могло и шта не би могло да се уради са инфраструктуром кампање уколико би Бајден одлучио да се повуче, наглашавајући да он нема намјеру да то учини, преноси NBC Њуз.

-Већи дио прикупљених средстава би се прелио потпредсједници Камали Харис, а само мањи дио новца би остао Демократском националном комитету -  рекла је Чавес Родригез.

Док су неки донатори разматрали различите сценарије за замјену Бајдена, демократски сенатор Крис Кунс из Делавера нагласио је да би такав процес био “збрка”. Он је оцијенио да би на крају била номинована Камала Харис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана