Бајденова администрација покреће прву стратегију за борбу против исламофобије

Танјуг
Бајденова администрација покреће прву стратегију за борбу против исламофобије

ВАШИНГТОН- Администрација америчког предсједника Џоа Бајдена развиће прву националну стратегију за борбу против исламофобије, саопштила је Бијела кућа.

Како је навела портпарол Бијеле куће Ктрин Жан-Пјер, у иницијативу ће бити укључени и конгресмени, групе за заступање и други лидери заједница како би, предвођени Савјетом за унутрашњу политику и Савјетом за националну безбједност развили стратегију за супротстављање "пошасти исламофобије и мржње у свим њеним облицима“.

-Предсједник, потпредсједник и цијела наша администрација наставиће да раде на томе да осигурају да сваки Американац има слободу да живи свој живот безбједно и без страха за то како се моле, у шта вјерују и ко су - објаснила је Жан-Пјер у саопштењу објављеном на сајту Бијеле куће.

Како је нагласила, муслимани у Америци и они за које се сматра да су муслимани, као што су Арапи и Сики, предуго су трпјели несразмјерно велики број напада подстакнутих мржњом и других дискриминаторних инцидената.

-Сви жалимо због недавног варварског убиства Вадеа Ал-Фајуме, шестогодишњег палестинско-америчког муслиманског дјечака и бруталног напада на његову мајку у њиховој недалеко од Чикага – навела је.

У саопштењу се додаје да је ова објава најновији корак у оквиру прошлогодишње директиве предсједника Бајдена да се успостави међуагенцијска група за повећање и бољу координацију напора америчке владе да се супротстави исламофобији, антисемитизму и сродним облицима пристрасности и дискриминације у Сједињеним Државама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана