Бајденов син Хантер одбио да се појави на саслушању пред Конгресом

Танјуг
Foto: КГЕТ

ВАШИНГТОН - Син америчког предсједника Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, неćе се појавити 20. марта на саслушању пред Конгресим одбором, а његов адвокат је поручио републиканцима у Представничком дому да “Хантер Бајден одбија њихов позив на осредњу карневалску представу”.

Овај одговор предсједавајуćем одбора Представничког дома за надзор и одговорност Џејмсу Комеру упућен је након што је одређен датум саслушања Хантера Бајдена без претходних консултација о његовој доступности и упоредо са заказивањем сведочења неких бивших пословних партнера предсједниковог сина који су били критични према њему, пренио је вашингтонски дневник Хил.

Адвокат Еби Ловел рекао је да је Комеров позив стигао “без претходне комуникације” и да је одредио датум саслушања дан прије него што би Бајден требало да се појави пред судом у Калифорнији у вези са оптужбама за неплаћање пореза.

“Морам да признам да сам изненађен вашим исхитреним захтјевом. Послије сведочења од шест и више сати 28. фебруара 2024. године, заједно са спознајом да је ваша истрага заснована на сплету завјера које су исплели осуђени лажови и оптужени руски шпијун, мислио сам да ćете чак и ви признати да је ваш неосновани поступак опозива завршен”, написао је Ловел.

Према његовим ријечима чак и прије него што је свједочио Хантер Бајден, свејдок за сведоком је поткопавао централну премису “страначке шараде (републиканаца).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана