Бајденов највећи непријатељ - степенице: Амерички предсједник се поново саплео VIDEO

ГС
Бајденов највећи непријатељ - степенице: Амерички предсједник се поново саплео VIDEO

Предсједник Џо Бајден (80) поново се саплео док се пењао уз степенице које воде до “Air Force One-a”.

Предсједник Америке очигледно има много потешкоћа када се пење уз степенице, а снимак је изазвао реакције на друштвеним мрежама. Упркос великој дистанци између степеника, ни тајна служба, ни прва дама нису пратиле предсједника, а он је посрнуо док се спремао да напусти ваздухопловну базу Максвел у Монтгомерију у Алабами.

Мреже су се усијале од коментара: “Учинило ми се да је угледао долар на степеницама”, “То је било брзо путовање”, “Од сада би неко требао да га води горе”, “Не гледај доле. Не гледај доле. Не гледај доле. Не гледај доле”, “Каква катастрофа за ову земљу. Потпуна срамота. И не, уопште ми га није жао. Жао ми је нас”, ређали су се један за другим.

Иако је физички преглед прогласио Бајдена “способним за дужност”, ипак је речено да предсједник пати од укоченог хода и неуропатије у стопалима, а многи медији у Америци се питају, зашто Тајна служба неће бар да стоји близу предсједника док се он пење уз степенице.

Подсјетимо, предсједник Бајден се претходно саплео и пао док се пео уз степенице предсједничког авиона, прошлог мјесеца током посјете Пољској. Бајдена је камера снимила како пада на степеницама током уласка у авион, док се из Варшаве враћао у Сједињене Америчке Државе након тродневне посјете Европи која је укључивала заустављања у Украјини и Пољској.

Исту ствар је урадио 2021. године када се неколико пута саплео при укрцавању у свој авион. Бајден се спотакао на пола степеница док се пењао у авион, придигао се, а затим је поново посрнуо и накратко се спустио на једно кољено. Чинило се да је предсједник протрљао лијево кољено прије него што се усправио, а затим се спорије попео уз степенице. Зауставио се на врху степеништа, окренуо се и салутирао.

Три пута је пао, а касније је окривио вјетар за овај немили догађај.

Многи тврде да једна од његових највећих слабих тачака у циклусу предсједничке кампање 2024., ако се кандидује, биће његове године, а републиканска кандидаткиња Ники Хејли већ позива политичаре старије од 75 година да се подвргну “тестовима способности”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана