Бајденов интервју са тужиоцем показује да има губитке памћења

Танјуг
Foto: CNS News

ВAШИНГТОН - Транскрипт интервјуа предсједника САД Џозефа Бајдена са специјалним тужиоцем Робертом Хуром показује да актуелни предсједник има губитке памћења, преноси НБЦ.

Овај транскрипт је такође показао да Хур није први споменуо Бајденовог сина Боа, како га је предсједник оптуживао, већ да је то урадио сам Бајден.

Предсједник САД је током интервјуа често дјеловао „као да размишља наглас“, али се у другим моментима присјећао детаља из свог времена као замјеника предсједника Барака Обаме.

Интервју је спроведен у два наврата, први од три и по сата и други од 90 минута, а Хур је постављао питања из далеке прошлости, на шта је Бајден одговорио „Ја сам младић, па то није проблем“.

Бајден је понекад ширио одговор на питања, а често се заједно са својим адвокатима жалио на питања тужиоца, сматрајући да нису релевантна.

Док Републиканци планирају да употребе овај интервју против Бајдена у разговору са Хуром пред Одбором за правосуђе, Демократе тврде да ће потпун транскрипт показати да Бајден има добро памћење.

Бајден је у октобру прошле године дао петосатни интервју распоређен у два дана током октобра, а у случају неадекватног руковања повјерљивим документима када је 2017. напустио положај потпредсједника Сједињених Држава.

У фебруару ове године специјални тужилац Роберт Хур донео је закључак да против њега не треба подносити оптужницу у случају, уз образложење да је Бајден сарађивао у истрази и зато што би вјероватно изазвао симпатије као оптужени током суђења.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана