Бајден заборавио на микрофон: Нетанјаху и ја ћемо морати на састанак са Исусом (ВИДЕО)

ГС
Бајден заборавио на микрофон: Нетанјаху и ја ћемо морати на састанак са Исусом (ВИДЕО)

Растућа фрустрација Џоа Бајдена због израелског премијера Бењамина Нетанјахуа наставила је да расте, а предсједник САД-а снимљен је како говори да ће он и израелски вођа морати да "дођу на састанак с Исусом".

Бајденови коментари дошли су док је разговарао са демократским сенатором из Колорада Мишелом Бенетом у Представничком дому у Вашингтону, након говора о стању у Унији у четвртак навече.

У разговору, Бенет честита Бајдену на његовом говору и позива предсједника да настави вршити притисак на Нетанјахуа због растуће хуманитарне забринутости у Гази. Државни секретар Ентони Блинкен и секретар за транспорт Пит Бутигиег такође су били дио кратког разговора.

Биден тада одговара, користећи Нетанјахуов надимак, рекавши:

"Рекао сам му, Биби, и немој ово понављати, али ти и ја ћемо имати 'дођи на Исусов' састанак."

Предсједников помоћник који је стајао у близини тада тихо говори предсједнику у ухо и чинило се да упозорава Бајдена да су микрофони остали укључени. "Овдје сам на врућем микрофону", каже Бајден након што је упозорен.

Бајден све чешће износи своје фрустрације неспремношћу Нетанyахуове владе да отвори више копнених прелаза за критично потребну помоћ да се пробије у Газу.

У свом обраћању у четвртак, позвао је Израелце да учине више да ублаже патње чак и док покушавају елиминисати Хамас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана