Бајден тражи упозорење о опасности од топлоте и даје милијарду долара за дрвеће

Tanjug
Foto: Arhiva

ВАШИНГТОН- Амерички предсједник Џозеф Бајден рекао је данас да је затражио од вршиоца дужности секретара за рад Џули Су да изда упозорење о опасности од топлоте.

Он је говорећи у Белој кући нагласио да радници имају право на заштиту од топлоте у тренутку када температуре расту широм земље, пренио је Ројтерс.

Бајден је такође навео да ће америчка шумарска служба доделити бесповратна средства од милијарду долара градовима за садњу дрвећа, с циљем да се ублаже посљедице од претеране топлоте.

Јак топлотни талас стигао је данас у источни дио Сједињених Америчких Држава и покренуо упозорења о опасностима које представљају велика врућина и влага, што ће потрајати најмање до суботе.

Национална метеоролошка служба је саопштила да то упозорење важи за око 180 милиона људи, или око половине становништва САД.

Званичници у Њујорку, Вашингтону, Филаделфији и другим великим градовима позвали су људе да избјегавају рад или игру напољу, да пију много течности и да обилазе своје најближе.

"Наредна четири дана биће изузетно врућа и треба водити рачуна о себи и о људима око себе", рекла је градоначелница Вашингтона Мјуријел Баузер.

Јул је ове године широм свијета оборио топлотне рекорде и, са температурама изнад 37,8 степени Целзијуса.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана