Бајден тражи реформе закона о наоружању

Срна
Бајден тражи реформе закона о наоружању

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Џозеф Бајден позвао је Конгрес да спроведе “разумне” реформе Законе о посједовању оружја, три године након пуцњаве у школи у Паркленду у Флориди.

“Ова администрација неће чекати нову масовну пуцњаву да би упутила сличан захтјев. Предузећемо напоре да се спријечи епидемија оружаног насиља и да наше школе и заједнице буду безбједније”, нагласио је Бајден у саопштењу поводом обиљежавања три године од оружаног инцидента у Паркленду када је убијено 17 особа.

Бајден је, такође навео да жели да Конгрес усвоји закон према којем ће се морати вршити провјере приликом свих продаја оружја и забранити борбено оружје те оквире са већим бројем муниције.

Нападач на школу у Паркленду Николас Круз имао је тада 19 година и био је наоружан са борбеном пушком из које је испалио између 100 и 150 метака. Убио је 14 ученика и три одрасла члана особља школе.

Он је успио да легалним путем купи борбену пушку иако је било познато да има проблеме са менталним здрављем.

Бајден је додао да Конгрес мора да укине “имунитет за произвођаче оружја који свјесно износе борбено оружје на улице градова САД”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана