Бajден тешко поднио извјештај тужиоца: Помијешао предсједнике Египта и Мексика

Агенције
Бajден тешко поднио извјештај тужиоца: Помијешао предсједнике Египта и Мексика

ВАШИНГТОН - Након што је специјални амерички тужилац Роберт Хур објавио извјештај од 345 страница који третира његиво скривање тајних докумената из 2017. године, али и проблеме с памћењем, предсједник САД Џозеф Бајден организовао је конференцију за медије на којој се и није прославио.

Бајден је у разговору с новинарима коментарисао извјештај тужиоца те је говорио о томе како је његово памћење сасвим у реду и да нема никаквих проблема са присјећањем на важне догађаје.

Ипак, током разговора, Бајден је направио нови гаф те је египатског предсједника Абдела Фтаха Ел-Сисија назвао предсједником Мексика.

-У почетку, предсједник Мексика Сиси није желио да отвори границу како би хуманитарна помоћ ушла у Газу. Разговарао сам с њим и убиједио га у то. Разговарао сам и са (предсједником Израела Бењамином Нетанјахуом да отворимо границу и на израелској страни. Много је невиних људи који гладују и то мора престати - поручио је Бајден.

Иначе, ово је трећи овоседмични гаф који је Бајден направио. Прво је у једном од говора у Невади изјавио да се састао са предсједником Француске Франсоом Митераном умјесто са Емануелом Макроном.

Други гаф се односио на Њемачку. Умјесто спомињања Ангеле Меркел, Бајден је рекао како га је 2021. године Хелмут Кол питао како би реаговао на одређене догађаје у Великој Британији. Бивши њемачки канцелар Кол преминуо је 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана